Parterapi

Parterapi

Af 02/09/2021februar 20th, 2022Der er ingen kommentarer

Hvad er parterapi?

Mange af os kommer ikke udenom, at vi har set enten ”Hånd i hånd” på TV3 eller filmen ”Parterapi” med Søren Pilmark, som parterapeut. Og jeg har også selv været der, hvor jeg sagde: ”Man skal da godt nok være langt ude for at tage til parterapeut!”

Men jeg har indset at INTET kunne være længere fra sandheden. Vores partner-relation er nok den vigtigste relation i vores liv. Det er her vi har muligheden for at ”heale” fortidens traumer, (traumer kan være mange forskellige oplevelser) og skabe et solidt fundament for os selv på ny.

Det, at være i en par-relation kan være enormt svært!

Når forelskelsen har lagt sig efter 6 måneder til 1 år, begynder børnesygdommene at snige sig ind i forholdet. Og det er ikke unaturligt at tænke på, om den her par-relation er den rigtige at være i.

Der er derfor mange gode grunde til at opsøge parterapeut – også selvom par-relationen ikke er på skilsmissens eller opbruddets rand. Jeg tilbyder det, som kaldes for ”ParSyn” (udviklet af Yazmin Fox, sexologiskolen.dk). Læs mere om det her.

Hvilke grunde møder jeg hos mine klienter?

Mange par kommer til mig, fordi der i deres kommunikation opstår misforståelser, som avler konflikter og sårer begge parter. Andre kommer, fordi de føler sig, som to modsatrettede poler, som aldrig syner at være enige om noget.
Andre par igen kommer, fordi de ønsker en større prioritering af hinanden og deres parforhold, men kan ikke helt se, hvor der kan gøres en forskel.

Uanset hvilken problematik I som par kommer med, vil jeg møde jer lige dér, hvor I er.

Parterapi tager udgangspunkt i samtaleterapi og øvelser, som gøres derhjemme. Nogle gange vil jeg også forslå, at en øvelse gøres i terapirummet, men dette gøres aldrig uden jeres tilladelse.

Min uddannelse til parterapeut

Under min uddannelse til parterapeut har jeg gennemført minimum 8 timers egenterapi, minimum 10 terapi-sessioner med studieklienter og haft 54 timers studiegruppe, hvor vi har øvet cases. Jeg modtager løbende supervision ( 1 gang månedligt ).

Som parterapeut arbejder jeg ud fra tesen om, at alle har ret – det handler om, hvilke øjne der ser.

Det har den betydning, at jeg ikke tager parti i, hvem har ret og hvem har fejl. Jeg arbejder på at finde en fælles løsning, som passer jer begge og jeres parforhold, samtidig med, at jeg lytter og rummer jeres begges oplevelser af den aktuelle udfordring.

Parterapi kan I med fordel se som en investering i jeres fælles fremtid – og hvis I synes parterapi er dyrt – så skulle I prøve en skilsmisse.

Er I blevet nysgerrige på om parterapi kunne være noget for jer?

Så tøv ikke med at bruge kontaktformularen og sende mig en mail.

 

Kh
Simone

Skriv en kommentar